Væven som livsprojekt

Bodil Bülow

8. juni – 11. juli 2021.

Bodil Tingleff Bülow har en soloudstilling som kronen på en livslang karriere ved de forskellige typer væve, der fylder underetagen i hjemmet i Risskov i Aarhus.

Foto: Erik Meistrup

Bodil T. Bülow arbejder målrettet med de fineste tråde i de bedste materialer for at skabe sine værker, der omfatter store perfekte damaskduge, ultratynde silketørklæder, plaider, elegante viskestykker, håndklæder, dækkeservietter og smukke kunstneriske vægstykker. Alt underkastet den strengest kvalitetskontrol – ikke en tråd eller syning må være forkert. Alt er harmonisk afstemt med farver, der spiller op mod hinanden og skaber et samlet nærmest sublimt billede. Kvaliteten er så eksklusiv, så selv Dronning Margrethe og Kronprinsesse Mary har kunnet modtage et silketørklæde.

Bodil beskriver selv sit arbejde med ordene: ”Jeg brænder for at holde netop vævehåndværk i live og dele det med andre – det gør jeg, fordi jeg har en uudslukkelig passion for håndværket og for arbejdet med naturmaterialer som hør, bomuld og silke. Væven er blevet et livsprojekt som jeg nu ydmygt lægger frem til vurdering.” 

Baggrunden for Bodil Tingleff Bülow er efter en uddannelse som hospitalslaborant et radikalt skifte til en kunstnerisk væveruddannelse ved Aarhus Kunstakademi med en efterfølgende række af specialkurser i de forskellige delområder som spinding, bånd- og brikvævning, plante- og kemisk farvning og videre til kongedisciplinen damaskvævning fra 1986. Hun har været med i forskellige grupper og sammenslutninger og deltaget i flere anerkendte udstillinger i ind- og udland.

Foto: Erik Meistrup