Vævede tekstiler, puder og tasker

Helene Vonsild

25. august – 27. september 2020.

Helene Vonsild udstiller vævede tekstiler, både håndvævede rumdelere i japansk silke på væggen og forskellige tekstildesigns i puder og tilbehør, f.eks. tasker, kosmetikpunge og penalhuse samt kaffe- og tehætter. De er vævede i Helene Vonsilds eget tekstildesign i uld: Chicago og Tokyo. Desuden udstilles håndvævede tørklæder i hør.

Rumdelerne er en enkel væveteknik, hvor de løse tråde danner mønster- kvadrater og hvor trådene får lov at vise deres eget liv.

De vævede tekstiler, hvor Helene Vonsild selv har designet puder og tilbehør, er udført i en dobbeltvævs- eller plissévævning, som har en farve på hver side af plisseen. Dermed opstår en tredimensionel effekt, da farverne changerer. Tekstilet er vendt og drejet i designet, så det opleves fra flere sider og virkningen fremhæves.

Tekstilet Tokyo er vævet med mindre, uregelmæssige riller i strukturen og er i designet kombineret med tekstilet Chicago, Det giver en fin ro til det levende tekstil.

Tekstilerne er udviklet på Helene Vonsilds Lervad væv og efterfølgende produceret af Kvadrat, hvilket har gjort det muligt at designe unikke puder og tilbehør, under mærket 1+1 Design. Helene Vonsild sælger tekstilerne på forskellige kunsthåndværkermarkeder og i sin butik: 1+1 Textil og Design i Aarhus.

Se mere på Helene Vonsilds hjemmeside www.1x1design.dk