Umagen værd

Elevarbejder fra Design- og Håndværksefterskolen

2.maj – 27. september 2020.

Gennem 30 år har Den danske Design- og Håndværksefteskole i Skjern (Dhe), haft håndværk og design som sin særlige profil. Dhe har rødder og tager afsæt i Dansk Husflidsselskab, som i sin tid startede skolen som Den danske Husflidsefterskole i Skjern.

Håndværk og design har sammen med de boglige fag og gymnastikken altid dannet grundstammen i Dhe`s værdigrundlag

Eleverne har mulighed for at vælge ud fra et stort udvalg af forskellige håndværksfag og kan på denne måde få et bredt kendskab til mange forskellige håndværk. 

I håndværksfagene er der fokus på ”det gode håndværk” og eleverne lærer at håndtere materialer, værktøj, grundteknikker og undervises løbende i ideudvikling og designprocesser. Eleverne oplever særligt tid til fordybelse, opnår kvalitetsbevidsthed og lærer værdien af ”at gøre sig umage”, hvilket er godt dækkende for den æstetiske dannelse som eleverne opnår ved arbejdet med håndværk og design på Dhe. 

Den danske Design – og Håndværksefterskole udstiller et bredt udvalg af tidligere og nuværende elevers håndværk gennem årene. 

Der er værker fra elever der går på Dhe i indeværende skoleår. Fra tidligere elever der pt. er under uddannelse, samt fra elever der på forskellige måder har gjort håndværket til deres levevej eller på anden måde har medbragt håndværket i deres liv.