Plantefarvning – gul, brun og rød

Gul, brun og rød samt omfarvninger

Favning med gul, brun og rød

Fredag den 18. juni kl. 18-20
Lørdag den 19. juni kl. 9-16
Søndag den 20. juni kl. 9-15

Dette kursus er for dig der vil i gang med at plantefarve, men gerne lige vil prøve at have det i hænderne før du for alvor går i gang med dette fascinerende håndværk.

Vi vil arbejde med de farveemner, der har den højeste lysægthed, så vi skal blandt andet farve rødt med kraprod, gult med reseda og brunt med valnødskaller, men også rødviolet med cochenille lus. Undervejs vil vi på kurset tale om den grundlæggende farvekemi og blandt andet kigge på hvorledes pH-værdien kan justeres i farvebadet og derved give en større mangfoldighed af nuancer. Vi farver på kurset en række garnprøver først og fremmest i uld, men prøver også lidt med andre fibre. 

Sted: Hørvævsmuseet på Krengerup, vaskehuset

Underviser: Anne Marie Nielsen, annemarie0404@hotmail.com

Pris: 700 kr.

Materialeudgifter: Der bliver materialeudgifter på ca. 250 kr til hver af de to kurser. Et par uger før kursusstart modtager deltagerne en mail med den endelige materialepris samt nærmere info i øvrigt.

Anne Marie Nielsen, tekstillærer og cand.pæd. i materiel kultur samt certificeret uddannelse i Craft-psykologi. Anne Marie har arbejdet med plantefarvning i en lang årrække og har undervist på en række farvekurser i ind- og udland, blandt andet på aktivitetshuset i Flensborg, på Raulands Akademiet i Norge og på North House Folk School i Minnesota. Hun har deltaget i et par af den franske plantefarver Michel Garcias masterclass’er i Skotland og i 2014 lavede Anne Marie udstillingen ”Bondekonens farvegryder” for frilandsmuseet Den Fynske Landsby i Odense. 

Flere oplysninger:

Telefon: 64 72 28 85. Bedst hverdage kl. 9 – 13 og når museet er åbent.