Lej en væv

Hørvævsmuseets væve kan lejes enkeltvis i perioden fra påske til starten af september til 150 kr. pr måned.
Vi tilbyder forskellige væve og redskaber.
Se mere her.

Hvis du er interesseret, kan du sende en mail med dine ønsker angående periode, vævebredde, antal skafter og tramper til aftenskolen@hørvævsmuseet.dk. Så hører du fra os.

Sommerkursus i skaftevævning

Ugekursus for begyndere

Den 11. juli – 16. juli

Du får på dette grundkursus i skaftevævning indblik i grundlæggende teknikker i håndvævning og kundskaber om skaftevæven, dens opbygning og funktion. Du prøver at lave væveopskrift og at udregne materialeforbrug og du får erfaring med at skære trend, bomme, sølle, ritte, binde frem og lave opbinding. Emner fra farve- og materialelære vil også indgå i kurset.

Kulturfesten på Frøbjerg

Hørvævsmuseet deltager i samarbejde med Verninge Husflid og Galleri Langager om at skabe en Oplevelsestur til Kulturfest på Frøbjerg. Hér er noget for alle! Vi håber meget at se jer.

Vi ses lørdag den 18. juni kl 14 og – søndag den 19. juni kl 13.

Se mere hér.

Sæsonåbning 30.april

HURRA! nu er der ikke længe til den 30.april, hvor vi igen åbner dørene til museet og byder en ny sæson velkommen. Vi glæder os!

Åbningstider:

Maj: Weekender og helligdage 13-17.

Juni-August: Tirsdag – Søndag 13-17.

September: Weekender 13-17.

Nyt kursus – Skaftevæv

Fra 19. april – 21. juni

På dette kursus lærer du de grundlæggende teknikker indenfor håndvævning. Undervisningen tager udgangspunkt i dit eget væveprojekt, hvor du lærer om bindingstegning, garnberegning, trendskæring og opsætning af væven. Og så skal der selvfølgelig væves.

Se mere hér.

Nyt Kursus – Rammevæv

Fra 20. april – 25. maj

Kursus i vævning for begyndere

På kurset vil du i løbet af kort tid lære at opsætte trenden samt at væve på rammevæv.

Hørvævsmuseet på SoMe

Følg museet bag kulisserne på de sociale medier

På Hørvævsmuseet vil vi gerne vise, hvad der sker bag kulisserne. På Facebook og Instagram viser vi derfor film og billeder fra museet. Hér kan du også se mere om vores frivilliges arbejde, læse om arrangementer og kurser.

Vi håber, at du vil følge med, like, dele og kommentere.

Generalforsamlingen 5. marts 2022

Vi indledte generalforsamlingen med at synge “Den blå anemone” i de højskolesangbøger vi fik til indvielsen af vores Væveloft.

Referatet kan findes på medlemsiden her

Vil du være med i fællesskabet?

Kom til åbnet hus for nye frivillige på museerne på Krengerup onsdag den 6. april kl. 9-12.

Vi giver kaffe og fortæller om de mange muligheder for at være med.

Vi glæder os meget til at møde dig!

Invitation til generalforsamling

Hørvævsmuseet afholder ordinær generalforsamling lørdag den 5. marts klokken 10 i caféen på museet – se dagsorden her.

Medlemskab 2022

Nu er det også tiden at forny medlemskabet til Hørvævsmuseet. Som medlem støtter du arbejdet på og omkring museet, og desuden har medlemmer gratis adgang til museet samt til nogle af de øvrige arrangementer. Vi håber du fortsat vil bakke op om Hørvævsmuseet og beder om betaling senest den 1. marts 2022.

Kontingent for 2022 er på 150 kr. og indbetales ved at ”købe” et medlemskab her. Du skal klikke på ”Læg i kurv”, derefter ”Bestil” og så udfylde med de rigtige oplysninger (herunder også din kommune og din fødselsdato) og derefter betale med dankort – præcis som andre varer på nettet.