Nyheder

Så er de nye lokaler taget i brug

Onsdag var en festdag på museet. Vi indviede officielt vores nye, flotte 1.sal, som vi har indrettet med rammevæve og skaftevæve til brug i skoletjeneste og aftenskole.

En stor tak skal lyde til museets frivillige, vores udlejer Krengerup Slot, og ikke mindst til de fem fonde, hvis donationer gjorde ombygningen mulig, nemlig: Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Realdanias Underværker, A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinnney Møllers Fond, Møllerens Fond, samt Lemvigh-Müller Fonden.

Vi har allerede taget lokalerne i brug i undervisningen i vævning, og ser frem til at møde endnu flere vævere fremover.

Bent Bille indvier det nye væveloft ved af klippe hør-snoren.

Og vinderen er: 91

Dagens lodtrækning blandt adgangsbilletterne ved Julesalget gav gevinst til nr. 91. Indehaveren af dette nummer kan afhente gevinsten – en gave fra museumsbutikken – ved julesalget i morgen søndag mellem 10 og 16 eller alle hverdage mellem 9 og 12 på museets kontor.

Husk der er julesalg i weekenden

Julesalget på Hørvævsmuseet fortsætter i weekenden 20.-21. november, begge dage kl. 10-16. Der er mange flotte boder og caféen er også åben – de sælger bl.a. pandekager 😊

Gratis adgang – husk coronapas.

Dagens vindertal: 55

Efter endnu en travl dag med julesalg på Hørvævsmuseet har vi trukket vinderen af en gave fra museumsbutikken. Det blev nummer 55 og indehaveren af denne billet kan afhente præmien på museet på hverdage mellem 9 og 12 samt i weekenden 20.-21. november, hvor der igen er julesalg, begge dage mellem klokken 10 og 16.

Julesalg: 90 blev dagens lykketal

Lodtrækningen blandt gæsterne ved dagens Julesalg på Hørvævsmuseet gave gevinst til nummer 90.

Vinderen kan afhente præmien – en gave fra museumsbutikken – ved Julesalget i morgen eller på museets kontor hverdage mellem 9 og 12

Fiksefredag

Den 26. november holder museet Fiksefredag, som er et landsdækkende initiativ på tværs af en række foreninger, og et modtræk til Black Friday. I stedet for at bidrage til køb-og-smid-væk-kulturen, inviterer museet indenfor til en dag i genbrugens tegn, hvor vi sammen øver os i at blive bedre til at genbruge, upcycle og passe på de ting, vi har i forvejen. Vi kan hjælpe dig med at sy lapper og knapper i dit gamle tøj, eller du kan lære at sy en kimonojakke af et gammelt hørlagen for kun 50 kr.

Julesalg på Hørvævsmuseet

Efter et års coronapause er Hørvævsmuseet igen klar med det traditionsrige julesalg, som i år er fordelt på to weekender: 13.–14.  november og 20.–21. november, alle dage mellem kl. 10 og 16.

Her vil der være gode muligheder for at sikre sig en unik julegave, når Hørvævsmuseet har huset fyldt med handlende, som tilbyder et meget varieret udbud af husflid og brugskunst af høj kvalitet.

I de ca. 15 boder vil der være næsten alt hvad hjertet kan begære indenfor strik, træ-, glas-og skindarbejde, vævede ting, smykker, papirklip, patchwork, uld og filt, keramik, julepynt, sjove ting fra Hørvævsmuseets gemmer og meget mere.

Museets egen butik er fyldt op med vores egne varer fra vævehallen, de flotte tekstiler fra Ekelund og Klässbols samt linned fra Oldemors tid. Museets café er naturligvis også åben – her kan købes frokost, kaffe, te og kage.

Der er gratis adgang og det hele foregår på Hørvævsmuseet, Nårupvej 30, 5620 Glamsbjerg.

Efterårsferie på museet

Fra 16. til 24. oktober sker der en masse på Hørvævsmuseet. Her vil der være et væld af tilbud om kreative aktiviteter for hele familien. Se mere her

Vævestrik

Tirsdag den 12. oktober klokken 19 er der workshop om vævestrik, hvor Kirsten Raahauge vil vise og fortælle om denne specielle teknik.

Læs mere her

Mød kunstneren, Jette Nørregaard

Søndag den 26. september mellem klokken 13 og 17 kan du møde papirkunstneren Jette Nørregaard på Hørvævmuseet, hvor hun lige nu udstiller i caféen. Jette Nørregaard vil fortælle om sine værker, tankerne bag og processen ved fremstillingen.

Papir af alle slags er blevet en væsentlig medspiller i Jette Nørregaards værker og papiret indgår som en integreret del af udtryksformen og i hendes evne til at skabe. Det er derfor naturligt at kalde Jette Nørregaard papirkunstner, hvor papiret dog ofte indgår i samspil med andre materialer.

Resultatet kan f.eks. være smykker, kuber, guldbånd, skåle, billeder og scenografi.

Se mere her

Flet med pilebark

Kursus på Hørvævsmuseet 24. – 26. september med Kirsten Ploug, erfaren fletter, underviser og forfatter til bogen “Brug Barken”.

Med to lette knuder kan man flette mange lette kurve. Pilebarken introduceres som materiale, og der flettes en lille kurv af barkstrimler i “nordisk flet”, mest kendt som “næverflet” (næver = birkebark).

Ligledes introduceres læderstripperen, som bruges til at lave de smalle strimler bark, vi skal bruge til at flette kniplinger med. Det foregår på træblokke ved hjælp af hammer og søm.

Man kan forvente at flette 1-2 kurve med helslag/halvslag og måske lidt heksagonalflet.

Læs mere og tilmeld dig her

Hørdag – se hvordan hør forarbejdes

Lørdag den 18. september klokken 13 kan du se hvordan hør starter forvandlingen fra plante til garn. Hørvævsmuseets hørgruppe har i år dyrket spindhør, som nu er blevet rusket (høstet). Det er derfor tid til de næste processer: Knevling og rødning.

Hørgruppens medlemmer vil fortælle om deres erfaringer med hørdyrkning og rødning. Redskaber til brydning, skætning, hegling og spinding opstilles på pladsen foran Hørvævsmuseet, så gæster på museet kan se og prøve hvordan hør forarbejdes manuelt.

Der er også mulighed for at medbringe hør af egen avl og starte med forarbejdningen. Vi regner med at redskaberne bliver brugt flittigt både af erfarne hørberedere og af begyndere.

Hørren står til vejring

Hørdagen begynder klokken 13 på Hørvævsmuseet, Nårupvej 30, 5620 Glamsbjerg, og der er naturligvis samtidig mulighed for et besøg på museet, inklusiv butik og café.

Inge Bjørn: Erindringsglimt om hør

Onsdag den 15. september klokken 19 holder billedvæveren Inge Bjørn foredrag på Hørvævsmuseet. Her vil hun fortælle om oplevelser og arbejde med hør gennem de seneste 80 år, både om egen læring og som underviser.

Inge Bjørn har gennem mere end 40 års virke som underviser, inspirator og kvindeforbillede udfoldet en omfattende undervisnings-, udstillings- og foredragsvirksomhed og har i løbet af årene skrevet en lang række artikler til fagtidsskrifter i ind- og udland.

Inge Bjørn er blandt andet forfatter af bogen Oldtidsdragt Nutidstøj, som afspejler det hun har stået for som underviser, kulturformidler og kunstner.

Aftenen med Inge Bjørn foregår på Hørvævsmuseet, Nårupvej 30, 5620 Glamsbjerg og begynder klokken 19. Det koster 60 kr. at deltage, dog har medlemmer af Hørvævsmuseet gratis adgang.

Før eller efter foredraget er der mulighed for at se årets temaudstilling med Anne Marie Egemose og Erik Brandt samt caféudstillingen med værker af Jette Nørregaard.

Så blev hørren rusket

Omkring 20 af museets frivillige var onsdag i marken for at ruske – dvs. høste årets høravl.

Det blev en dejlig sjov dag. Ulla viste os hvordan hørren kunne ruskes uden at få for meget ukrudt med. Torben bandt snore om hørren i størrelse som  en god håndfuld  og bundterne blev lagt forsigtigt ned i Bjarnes trailer, skiftevis med rod og top ved siden af hinanden. Da traileren var stopfuld – en times tid efter frokost – stoppede vi.

Hørren blev kørt til Hørvævsmuseet, hvor bundterne blev anbragt op ad væggen ved indgangsdøren,

Det pynter gevaldigt og skal nu vejre i nogle dage. Derefter knevles, lægges til rødning og i løbet af vinteren brydes, skættes og hegles, før vi kan spinde en tråd og væve et stykke lærred.

Vi får respekt for vores forfædre – og ikke mindst mødre, når vi ser hvor meget de måtte arbejde for at få tøj på kroppen.

Forarbejdning af hør i en jernalderlandsby

Mandag den 6. september klokken 18 holder museumsinspektør Anders Hagen Mørk, Museum Skanderborg, foredrag på Hørvævsmuseet

Her vil han give et indblik i jernalderens landsbyliv og specialiserede hørhåndværk, blandt andet baseret på omfattende udgravninger ved Firgårde nær Ry i Østjylland – foretaget af arkæologer fra Museum Skanderborg.

Udgravningen ved Firgårde i nærheden af Ry. Foto: Museum Skandervorg

I 2018 udgravede museets arkæologer sporene efter en landsby fra tiden omkring Kristi fødsel. Nær landsbyen fremkom et bemærkelsesværdigt arbejdsområde, hvor jernalderbønderne har forarbejdet hør til klæde og tovværk. De arkæologiske fund fra Firgårde viser således både jernalderens velorganiserede landsbyfællesskab og giver samtidig et sjældent detaljeret indblik i et af periodens specialiserede håndværk: At skabe klæde af plantefibre.

De arkæologiske undersøgelser har bragt talrige spændende oldtidsfund og megen ny viden for dagen. Arkæologerne har bl.a. udgravet spor efter ikke færre end 400 konstruktioner fra en jernalderlandsby, der kan følges gennem en periode på henved 600 år (fra ca. år 100 f.Kr. til omkring år 500 e.Kr.).

Foredraget med Anders Hagen Mørk foregår på Hørvævsmuseet, Nårupvej 30, 5620 Glamsbjerg og starter klokken 18. Det koster 60 kr. at deltage, dog har medlemmer af Hørvævsmuseet gratis adgang.

Store Bilklubdag 5. sep. 2021

Søndag den 5. september kl 11 – 17 er der “Store Bilklubdag” på Škodamuseet – se mere på Škodamuseets hjemmeside

Hørvævsmuseets café og butik er åben fra kl 11.

Hørvævsmuseet har åbent kl 13 – 17 hvor man kan besøge museet, få en rundvisning i den permanente udstilling af væve, se Jette Nørregaards udstilling “Papirhåndværk” og se udstillingen fra værkstederne Brandt/Egemose.

Jette Nørregaard udstiller papirhåndværk

Tirsdag den 17. august klokken 13 åbner udstillingen “Papirhåndværk” af Jette Nørregaard. På åbningsdagen vil Jette være til stede på Hørvævsmuseet, hvor hun vil fortælle om værkerne og deres tilblivelse.

Jette Nørregaards udstilling kan ses på Hørvævsmuseet frem til søndag den 26. september. Læs mere om udstillingen her

Hørvævsmuseet har åbent fra 13-17 på tirsdag – og alle dage i august (undtagen mandage). I september er der åbent i weekender.

Jette Nørregaard. Foto Hans Christian Davidsen

Lær at spinde på en rok

Har du en rok stående, som du gerne vil lære at bruge? Eller har du bare lyst til at lære at spinde på rok? Det kan også være, at du trænger til at få spindeteknikken opfrisket?

Så er der nu mulighed for at lære hvordan på Hørvævsmuseet lørdag den 21. juni og med fortsættelse søndag den 12. september

På kurset er der fokus på rokkens opbygning, funktioner og vedligeholdelse, forskellige uldkvaliteter samt spinding og tvinding.

Læs mere og tilmeld dig her

Lisbeth Nielsen ved rokken

Erik Brandt: Brug øjnene – glæden ved at se

Torsdag den 19. august klokken 19 vil billedhugger og fotograf Erik Brandt fortælle om og vise en collage over oplevelser og glæder ved at se – ved at bruge øjnene: På rejser- i skov – landskab – have – ting og andet.

Erik Brandt fortæller om hvordan det sete forvandles fra tegnet skitse til model og om sit værksted før og nu. I 2020 dyrkede Erik Brandt hør i haven og tog en række fotos, så vi får også historien om fotograferingen af hørren fra såning til høst.

Arrangementet starter klokken 19 og før eller efter foredraget er der mulighed for at se årets store temaudstilling med Anne Marie Egemose og Erik Brandt.

Det koster 60 kr. at deltage (gratis for medlemmer af Hørvævsmuseet) og adressen er Nårupvej 30, 5620 Glamsbjerg. Kaffe/te kan købes i museets café.

Travlhed på museet

I sommerperioden kommer der mange besøgende på Hørvævsmuseet. Det giver travlhed overalt, i caféen, museets udstillinger og ikke mindst museumsbutikken, hvor der jævnligt skal fyldes op med varer.

Karin, Lis og Inga i gang med broderi-postkort til museumsbutikken

For tiden vises tre udstillinger på Hørvævsmuseet. Brandt/Egemose: Hør – Skønhed og Nødvendighed; Elise Andersen: Brug bivoks i kunsten og Kirsten Birkedal Wagner: Raku.

Desuden viser vi museets faste udstillinger om vævningens historie, maskinvæve fra Tommerup Væveri, hør og hørforarbejdning. Og der er naturligvis åbent i såvel café som museumsbutik.

Museet er åbent alle dage, undtagen mandag, klokken 13-17

Bivoks i kunsten

Fra 13. juli udstiller Elise Andersen værker malet med bivoks. Det sker i Hørvævsmuseets café.

Elise Andersen benytter farvede bivoksblokke af mærket Stockmar og bruger hertil en varmepistol til at smelte voksen med. Som en slags pensel har hun en lille bøjelig spartel og lærredet er et stykke kraftigt glittet karton. Bivoksfarverne er giftfrie og har lysægte farvestoffer af udsøgt kvalitet.

Udstillingen varer til 15. august. Læs mere her

Raku

Fra den 13. juli udstiller Kirsten Birkedal Wagner på Hørvævsmuseet. Udstillingens fokus er på den specielle brændingsmetode, raku, som Kirsten ofte anvender ved fremstilling af brugshåndværk.

Form og farver har altid interesseret Kirsten Wagner. Dette har ført hende ind på arbejde med keramik, som har fyldt hverdagen de sidste 25 år og hun anvender fortrinsvis pottemagerarbejde, hånddrejet og med begitte farver efter traditionel metode. Det bliver blandt andet til rakubrændte skulpturer og skåle.

Rakubrænding foregår i en udendørs ovn, med efterfølgende reduktion i savsmuld – en teknik har sin oprindelse i Japan.

Udstillingen på Hørvævsmuseet kan ses fra 13. juli til 15. august alle dage klokken 13-17 undtagen mandag. Læs mere her.

Med væven som livsprojekt

Bodil Tingleff Bülow har lige nu en soloudstilling som kronen på en livslang karriere ved de forskellige typer væve, der fylder underetagen i hjemmet i Risskov i Aarhus. Udstilling kan ses dagligt frem til 11. juli på Hørvævsmuseet klokken 13-17, mandage undtaget.

Bodil beskriver selv sit arbejde med ordene: ”Jeg brænder for at holde netop vævehåndværk i live og dele det med andre – det gør jeg, fordi jeg har en uudslukkelig passion for håndværket og for arbejdet med naturmaterialer som hør, bomuld og silke. Væven er blevet et livsprojekt som jeg nu ydmygt lægger frem til vurdering.”

Foto: Erik Meistrup

Foredrag med Anne Marie Egemose

Onsdag den 9. juni klokkn 19.00 holder billedkunstner og væver Anne Marie Egemose fordrag på Hørvævsmuseet. Titlen er “Hør – skønhed og nødvendighed”

Denne aften vil Anne Marie Egemose fortælle om sit værksted, skitsearbejdet fra ide til skitse og de færdige værker: gobeliner – kirkeudsmykninger – miniaturer – mindre billedvævninger og installationer. Anne Marie tager os en tur gennem mere end 40 års arbejde og hun vil fortælle om hvad der fremover vil komme på og fra værkstedet.

Før eller efter foredraget er der mulighed for at se årets temaudstilling med Anne Marie Egemose og Erik Brandt.

Deltagelse koster 60 kr., dog er det gratis for medlemmer af Hørvævsmuseet

Tilmelding er nødvendig for alle – klik her

Anne Marie Egemose i hørmarken

Mød væverne fra Greve

Søndag den 6. juni klokken 14 er der mulighed for at møde nogle af væverne bag udstillingen “Trækheste og pyntetråde – et studie i væveteknik”, som til og med 6. juni kan ses på Hørvævsmuseet. Væverne vil give en rundvisning i udstillingen og fortælle om tilblivelsen.

Værket består af 7 vævede baner, 180 cm lange af varieret bredde, og afspejler på bedste vis den proces, som ethvert vævet arbejde gennemgår. I takt med arbejdet med de forskellige væveteknikker, farver og materialer falder det visuelle udtryk af hver bane på plads som en helhed. Værket viser både enkle og mere komplicerede væveteknikker og viser derved progression i teknisk forståelse af skaftevævens muligheder.

Ud over de 7 vævede baner udstilles gobeliner og et udvalg af vævninger fra Væveskolen. I tilknytning til udstillingen sælges Væveskolens hæfte om de vævede baner. Hæftet er illustreret med fotos, og for hver vævning angives bindingstegning, garntype i trend og islæt samt tæthed.

Væveskolen i Greve er en forening, som har til formål at fremme og udvikle kendskabet til vævning og hermed beslægtede fagområder. Væveskolen blev oprettet i 1986 af Jytte Bertelsen og har lige siden tilbudt undervisning i skafte- og gobelinvævning samt andre relevante tekstile områder.

Generalforsamling i Hørvævsmuseet 2021

Årets generalforsamling afholdes – lidt forsinket som så meget andet i år – den 10. juni kl 19.

Alle medlemmer burde have fået en indkaldelse. Ellers se mere på hørvævsmuseet.dk/medlemmer.

Alle medlemmer er velkomne, men det er nødvendigt at tilmelde sig på forhånd her. Der skal medbringes coronapas til mødet – helst på papir.

Trækheste og pyntetråde

Udstilling om skaftevævens muligheder – slutter 6. juni

Det er en helt unik og meget omfattende udstilling der for tiden kan ses i caféen på Hørvævsmuseet. Her præsenterer Væveskolen i Greve nemlig værket ”Trækheste og Pyntetråde – et studie i væveteknik”.

Det består af 7 vævede baner, 180 cm lange af varieret bredde, og afspejler på bedste vis den proces, som ethvert vævet arbejde gennemgår. I takt med arbejdet med de forskellige væveteknikker, farver og materialer falder det visuelle udtryk af hver bane på plads som en helhed. Værket viser både enkle og mere komplicerede væveteknikker og viser derved progression i teknisk forståelse af skaftevævens muligheder.

”Trækheste og Pyntetråde – et studie i væveteknik” er et fællesværk skabt af væverne på Væveskolen i Greve i 2019 og muliggjort med støtte fra Oplysningsforbundenes lokalforeningspulje. Værkets titel udtrykker det forhold, at vævning er lige dele hårdt fysisk manuelt arbejde og finere æstetisk håndværksmæssig udøvelse.

Ud over de 7 vævede baner udstilles gobeliner og et udvalg af vævninger fra Væveskolen. Værket har sammen med andre vævninger fra Væveskolen med stor succes været udstillet på Greve Museum november og december 2019.

Udstillingen varer til og med 6. juni, museet har åbent klokken 13-17 weekender i maj og alle dage 1.-6. juni.

Hørvævsmuseet slår dørene op til en ny sæson

Fredag den 30. april – Store Bededag – åbner Hørvævsmuseet for sæson 2021. Det sker blandt andet med en stor temaudstilling med billedkunstner og væver Anne Marie Egemose samt billedhugger og fotograf Erik Brandt. De viser eksempler på 40 års arbejder med væv, grafik, skulptur og foto under overskriften: Hør – skønhed og nødvendighed.

Foto: Erik Brandt

Brandt og Egemose bor i Assens og har i det hele taget en nær tilknytning til Vestfyn. Derfor består udstillingen blandt andet af nogle af de udsmykninger, de gennem årene har udført til kirker og institutioner her på egnen. I 30 år har parret drevet landbrug på Vestfyn, er begge uddannet på Det Fynske Kunstakademi, og i 40 år har de haft værkstederne Brandt/Egemose. Parret har deltaget i udstillinger nationalt og internationalt, ligesom mange udsmykninger er blevet til på værkstederne.

Udstillingen på Hørvævsmuseet varer indtil 27. september.

Trækheste og pyntetråde

Fra 30. april til 6. juni udstiller Væveskolen i Greve ”Trækheste og Pyntetråde – et studie i væveteknik”, som er et fællesværk skabt på væveskolen. Værkets titel udtrykker det forhold, at vævning er lige dele hårdt fysisk manuelt arbejde og finere æstetisk håndværksmæssig udøvelse.

Foto: Væveskolen i Greve

Værket består af syv vævede baner, 180 cm lange af varieret bredde, og afspejler på bedste vis den proces, som ethvert vævet arbejde gennemgår. I takt med arbejdet med de forskellige væveteknikker, farver og materialer falder det visuelle udtryk af hver bane på plads som en helhed. Værket viser både enkle og mere komplicerede væveteknikker og viser derved progression i teknisk forståelse af skaftevævens muligheder.

Ud over de vævede baner udstilles gobeliner og et udvalg af andre vævninger fra Væveskolen.

En fabrik i live

Hørvævsmuseet er bygget op omkring de gamle maskinvæve fra Tommerup og omfatter desuden en samling af historiske væve fra oldtid til computerstyrede. Et besøg på museet omfatter en rundvisning hvor man kan høre historien, se væve i funktion og opleve hvordan hør forarbejdes fra plante til færdig fiber. Om lørdagen gøres museet levende af frivillige, der demonstrerer deres håndværk eller hobby.

Hørvævsmuseet, inklusiv museumsbutikken og caféen har åbent klokken 13-17 i weekender og helligdage i maj og september, mens der i juni, juli og august er åbent alle dage undtagen mandag.

Hørdag på Hørvævsmuseet

Det er tid til at så hør i haven

Lørdag den 24. april kl. 13 til 16 er der mulighed for at lære mere om den gamle kulturplante, hør. 

-Her vil medlemmer fra Hørgruppen på museet fortælle om deres erfaringer med hørdyrkning og helt sikkert inspirere til, at I kommer hjem med en lille pose frø, som kan sås på en ledig plet i haven, fortæller Lis Brandt, der er primus-motor i gruppen.

Lis Brandt i gang med at ruske hør

-Andre vil sidde ved rokken og væven, så I kan se, hvordan den heglede hør kan spindes og bruges i hækling og vævning. Anne Marie Nielsen vil desuden demonstrere, hvordan hun spinder hør på håndten.

Mødet bliver sandsynligvis afholdt udendørs, så husk tøj efter vejret.

Medlemmer af Hørvævsmuseet har gratis adgang, mens det koster 60 kr. for øvrige deltagere. Tilmelding er nødvendig for alle, det sker her

Hørvævsmuseet bygger ud

Nu starter den længe ventede udbygning af Hørvævmuseet, hvor ca. 400 m2 loft omdannes til undervisningslokaler.

-Siden museets start for mere end 25 år siden har det været vigtigt for os at bringe historien om hør, tekstiler og vævning videre. Ikke bare i form af et museum, men også som en videreførelse af den levende tradition, fortæller Marianne Krämer, der er formand for bestyrelsen på museet. Det er derfor en stor glæde, at vi nu kan påbegynde indretningen af en del af museets 1. sal til brug for undervisning og anden formidling.

Fremtidens Hørvævsmuseum

-Under overskriften ”Fremtidens Hørvævsmuseum” har vi formuleret de fire mål med udvidelsen:

  • Vi vil skabe et tekstil-undervisnings- og udviklingssted til gavn for uddannelsesinstitutioner, tekstilerhverv, designere og vævere.
  • Vi vil styrke væveskolen for børn og voksne samt skabe bedre rammer for udstillinger og foredrag.
  • Vi vil styrke formidlingen af museets samlinger, der illustrerer vævningens historie og den industrielle udvikling.
  • Vi vil fastholde det aktive medborgerskab på et arbejdende museum, der i over 25 år er blevet drevet og udviklet af frivillige.

-Vi har i mange år haft for lidt plads og tid til vores kursus i vævning og vi har også hvert år flere skolebørn end de ca. 300 vi nu kan rumme, som gerne vil prøve at væve en dag. Derudover vil de nye lokaler give bedre forhold for vores øvrige kurser under Hørvævsmuseets Aftenskole, slutter Marianne Krämer.

Fonde støtter projektet

Ombygningen, der har et samlet budget på ca. 3.5 mio. kr., er gjort mulig ved hjælp af donationer fra fem fonde: Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Realdanias kampagne Underværker, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Møllerens Fond og Lemvigh-Müller Fonden. Desuden lægger museets frivillige et antal timer i projektet.

Arbejdets udførelse er lagt i hænderne på lokale håndværkere med Tømrermester Lars Skovsby, Glamsbjerg, som hoverentreprenør og det forventes afsluttet sidst på sommeren 2021.