Nyheder

Kursus i Rag Rug twinning

Søndag den 24. september

Vil du lære at væve kludetæpper med teknikken “Rag Rug Twining”, hvor klude fra kasseret sengelinned, t-shirts, cowboybukser osv. får nyt liv som lækre, faste kludetæpper.

Du lærer de mest basale teknikker. På kurset kan du nå fx at lave en siddehynde på ca 40 cm x 40 cm.

Tilmeld dig her.

To dages kursus i strik – Lad fantasien strikke

23- september og 7. oktober

Lær at lave din egen strikkeopskrift ud fra fri fantasi. Vi bruger snitmønstre og beregning af strikkefasthed, som grundlæggende værktøjer til at lave et vellykket strikkeprojekt. Vi arbejder med forskellige typer garn og strikketeknikker, som vi tilpasser efter vores individuelle personlige præferencer. Derudover kan du prøve at spinde dit helt eget unikke garn, som ligeledes kan bruges i projektet.

Se mere her.

Foredrag Kunst i naturen

13. september kl. 19-21

Jeg arbejder med værker i naturen. Jeg fletter, væver og bygger skulpturer, der fortæller historier om naturen, dens tilstand og vores relation til den. Mit arbejde hylder og bærer en essens af det, jeg finder værdifuldt i naturens verden.

Min praksis tager udgangspunkt i flettehåndværket, der historisk har været tæt forbundet med funktion og brug. Jeg benytter primært naturens materialer i mit udtryk. Jeg arbejder udover den konceptuelle form og bruger teknikker som syning, print og brænding i forskellige kombinationer for at skabe overflader og strukturer.

Tilmelding her.

Efterårsferie på Hørvævsmuseet

Lørdag den 14. oktober til søndag den 22. oktober holder museet åbent alle dage fra kl. 13-17.

Mandag-fredag er der desuden kreative aktiviteter for børn og voksne. Her kan man prøve at væve, at kniple, lave engle af hør, brodere, slå knapper, sy bolde mm. Aktiviteterne er gratis efter betalt entre.

Voksne 75kr, børn til og med 13 år er gratis.

Kursus i billedvævning

Skab flotte billeder på væven.

22.-23.-24. september

På dette kursus lærer du at sætte trend på væveramme, du får inspiration om farvelære og materialer og så skal du væve.

Vi arbejder med 2 væverammer, en til afprøvning af teknik og farver og en til eget billede. Du kan låne eller købe billedrammer af underviser, hvis du ikke har nogle selv.

Tilmeld dig her.

Æblemosteri 18. og 19. oktober kl. 13-16

Kom med dine æbler og få dem mostet i gården ved museet.
Aktive fra Sulelængen i Magtenbølle moster æbler af egen avl og giver smagsprøver.
Har du selv æbler kan du tage dem med. Nedfaldsfrugt er ok, men æblerne skal være rene og ikke rådne. Du betaler 3 kr pr liter, som vi moster til dig.
Regn med at 20kg æbler giver mindst 10kg most. Vi sælger emballage, men du kan også medbringe egne flasker eller dunke.
Friskpresset æblemost holder 5 dage i køleskab, eller kan nedfryses. Brug evt. en mælkekarton og sæt en frysepose ned i. Så fylder din most mindst i fryseren.

Rusk hør med Hørvævsmuseet

Tirsdag den 5. september kl. 13-15 høster Hørvævsmuseets hør. Hørvævsmuseet har i år et stykke på 60kvm hør, og nu skal vi ruske, dvs. trække hørren op med rod og binde i neg. Vi glæder os til hyggelige timer i marken.

Adressen er Skovvej 47, 5690 Tommerup

Vi håber at du vil være med. Ingen tilmelding nødvendig.

Fynske fåreavleres markedsdag

Lørdag den 2. september kl. 10-16 holder Fynske fåreavlere uldmarked i samarbejde med Hørvævsmuseet.
Det foregår på Hørvævsmuseet på Krengerup gods, hvor der kan købes uld produkter fra får og geder. Det er rene varer som ukd, garn karteuld og lammeskind. Museet og Cafeen vil være åben.

Oplev udstillingen spor og fortællinger af Hanínga Thiel frem til 1. oktober

Spor og fortællinger er integrerede elementer i den tyske kunstner Hanínga Thiels malerier. Værkerne er malet på en bund af gamle mel- og kornsække, som stadig efterlader spor efter deres oprindelige brug. Sækkene vidner om tidligere hårdt arbejde med deres udstoppede huller og pletter, og understreges af den kunstneriske behandling med olie og akryl, der delvist inddrager sporene.

Hanínga Thiel, f. 1948 i Bad Harzburg, Tyskland, har gennem årene arbejdet med både skulptur, keramik, maleri og street art.
Siden 1975 har hun udstillet på gallerier, museer, alternative udstillingssteder, samt kunstbiennaler, lokalt, nationalt og internationalt.