Båndvævning til levende lørdag

Lørdag den 20. august kl. 13-17.

Vil du prøve at væve bånd? Denne lørdag kan du sammen med Lene prøve at væve små fine bånd.

Aktiviteten er gratis efter betalt entré. voksne 60kr og børn indtil 13 år gratis. Med entréen kan du også komme med på en rundvisning i museets udstillinger kl. 13.30 eller kl. 15.

Vi glæder os til at se dig.

Knipling på lørdag den 13. august

Kom til levende lørdag den 13. august fra kl. 13-17.

Her kan du møde Else og Lennart, som begge er dygtige til at kniple og til at lære fra sig. Kan du kniple? eller vil du “snuse” lidt til dette smukke håndværk?

Aktiviteten er gratis efter betalt entré.

Der vil desuden være mulighed for at komme på rundvisning kl. 13.30 eller kl. 15. Rundvisning er også gratis efter indløst billet.

Vel mødt.

Fynske Fåreavleres markedsdag

Lørdag den 3. september kl. 10-17.

Kom til Fynske Fåreavleres markedsdag på Hørvævsmuseet, hvor du kan købe uldprodukter fra får og geder. Det er rene varer som uld, garn, karteuld og lammeskind.

Museet og caféen har også åbent denne dag.

Levende lørdag – Kumihimo

Lørdag den 6. august kl. 13-17.

Kom til levende lørdag og lær at lave fine bånd og armbånd med kumihimo. Aktiviteten er gratis efter betalt entré til museet.

Vi glæder os til at se jer.

Markedsdag

Kom til markedsdag den 23. juli kl. 10-16 og gør et godt køb blandt væve, duge, blonder, lagener, tøj, hørgarn, hørblår, hørberedningsredskaber, rokke, bøger og meget andet. Priser fra 20kr. I caféen kan denne dag også købes pandekager med æblekompot.

Husk kort eller kontanter.

Assens for fulde sejl

Hørvævsmuseet deltager med en stand til Assens for fulde sejl, hvor du kan købe hørgarn, dækkeløbere, spegepølseposer, brødposer, tøj fra “oldemors linnedskab” og meget mere.

Vi håber at se jer til en hyggelig eftermiddag.

Se det fulde program her.

Levende lørdag den 9. juli

Kom til “Levende lørdag” lørdag den 9. juli kl. 13-17 og se Ellen skabe billeder på sin væv. Måske får du lyst til selv at komme i gang med billedvævning?

Sommerkursus i skaftevævning

Ugekursus for begyndere

Den 11. juli – 16. juli

Du får på dette grundkursus i skaftevævning indblik i grundlæggende teknikker i håndvævning og kundskaber om skaftevæven, dens opbygning og funktion. Du prøver at lave væveopskrift og at udregne materialeforbrug og du får erfaring med at skære trend, bomme, sølle, ritte, binde frem og lave opbinding. Emner fra farve- og materialelære vil også indgå i kurset.

Se mere her.