Otto Jørgensen: Drejede ting i træ, 19.6-22.7 2018.

I hele mit liv har jeg arbejdet i træ, og jeg har stadig den taburet stående, som jeg lavede i sløjd, da jeg i 1966 gik i 1. real. Som tiden er gået, er engagementet gået op og ned. Træarbejde kræver jo værktøj og værkstedsfaciliteter, og de følger ikke altid med, når man flytter. Men i de senere år har jeg fået styr på mit værksted, så jeg nu kan lave de ting, jeg har lyst til.

Træerne omkring os gemmer på mange smukke farver og mønstre. Man kan ikke umiddelbart se dem, men ved passende opskæring, tørring og forarbejdning bliver de synlige. Hver træart har sine fysiske egenskaber. De er lette, tunge, bløde, hårde, stive og smidige. De kan derfor udnyttes til forskellige formål.

For mig er det spændende at lave ting, der på en gang er både funktionelle og smukke. Det kræver forskellige teknikker og arbejdsmetoder at få det ønskede udtryk frem, for eksempel kan man dreje, kløve, snitte, bore og slibe.  Vil man udnytte træets egenskaber, må man samarbejde med det. Man må respektere dets begrænsninger og lade sig inspirere af dets muligheder.