Kirsten Svenstrup: Kontraster, stofbilleder og skulpturer, 19. jul. – 21. august 2016.

Kirsten Svenstrup har som billedkunstner sit eget særegne billedsprog, der vanskeligt lader sig indpasse i nogen bestemt stil. På den ene side er der over hendes værker en genkendelighed, der lokker humoren, smilet og ironien frem.

Hestegruppe

Hestegruppe

På den anden side rammes man af den dybeste alvor og eftertænksomhed, der fører langt omkring i det menneskelige sind. Hendes rolle på det billedkunstneriske plan synes, ligesom klovnen eller narrens, at være den, der gennem smilet, latteren og selvspejlingen konfronterer os med det, som vi sjældent selv ser i øjnene.

Hendes værker lyser af en åbenhed og livskraft, som virker dragende og smittende. Ved nærmere eftersyn dukker snart andre lag frem, som åbner for nye indtryk og gør oplevelsen mere mangfoldig.

Hyldemor

Hyldemor

Himmel og hav

Himmel og hav

Som de gamle eventyrfortællere forstår hun at forme en historie, så man synes at kende alt igen fra sit eget liv. Man glædes over genkendelsen og spejler sig i historien, men efterlades i undren og eftertænksomhed.

Mini søjler

Mini søjler 1

Mini søjler 2

Mini søjler 2

Om sit arbejde siger Kirsten Svenstrup:

“Inspirationen til min billedverden henter jeg i de nære omgivelser. Det er mennesker, dyr og tingene omkring mig, – det er himlen, havet og stjernerne, der er mit billedunivers.

Indtrykkene omsættes til mit eget billedsprog, hvor alt er muligt. Oplevelsen af naturen i al dens mangfoldighed fæstnes på nethinden og omsættes senere i skulpturer og billeder, hvor de får ny betydning og overraskende tydninger”.

Søjle 1 Søjle 2 Himmel og hav

Obs.: klik på billederne for at få dem i stor størrelse.

Se mere her: kirstensvenstrup.dk