Finn Dam Rasmussen: Keramik, 14. juni – 17. juli 2016.

Finn Dam Rasmussen er keramiker og uddannet sociolog.

H68

Har siden 2008 arbejdet på fuld tid som keramisk kunstner i eget værksted i Tisvilde i Nordsjælland. Finn arbejder med skulpturel keramik, der brændes ved ca. 1300 grader. Formerne er rene, enkle og monumentale. Overfladerne består som regel af begitninger, dvs. indfarvet ler, der i mange lag spartles på genstanden og som resulterer i en nuancerig og stoflig meget fascinerende overflade.

H48 H89

Parallelt med denne teknik arbejder Finn med saltglasering, som består i at glaseringen foregår ved at salt sprøjtes ind i ovnen, når den er knap 1300 grader. Saltet indgår i kemiske forbindelser med leret og danner en meget stærk glasur karakteriseret ved en særlig overflade med ‘applesinskrælsagtig struktur’. Det kræver en særlig ovn som Finn byggede i 2014.

H31 img153533

 

Finn har deltaget i talrige udstillinger og keramikmarkeder i Skandinavien og Tyskland og er medlem af organisationerne:

‘Danske Kunsthåndværkere’.www.danskekunsthaandvaerkere.dk/

‘Nordsjællandske Keramikere’. www.keramikere.dk

Se Finn Dam Rasmussens egen hjemmeside: finnkeramik.dk/

Som ung havde Finn i perioden 1967 – 72 sit eget keramiske værksted med tilhørende udstilling på Nordvestfyn. Han deltog i en række udstillinger og var medlem af ‘Dansk Kunsthåndværks’ fynske sektion.

Finn studerede derefter sociologi og forskede og underviste på universitetet i en årrække. I 1991 åbnede han ‘KLASSIK – Galleriet for møbelkunst’ i København og drev det frem til 2007, hvor det blev afhændet. Finn har til stadighed lavet keramik og var i mange år medlem af et kollektivt keramisk værksted i Saxogade i København.