Som sig HØR og BØR, 16. juni -12. juli 2015.

Udstillerne Anne Birgitte Beyer, Katrine Ørnstrup og Brynhild Tophøj viser farverige og overraskende nye muligheder i den ældgamle kurvebindingsteknik og bidrager med en mangfoldighed af ideer til inspiration for de besøgende på museet.

Kombinationen af løbbindingsteknikken Tybrindbinding og materialet hør bliver brugt i kurve, bøtter, punge, tasker og meget andet.

Løbbinding er en meget gammel kurvebindingsteknik, som bruges i hele verden. Herhjemme er den bedst kendt fra de halmkurve og bikuber man har bundet og brugt gennem generationer.

Udstillingen er inspireret af Nordeuropas ældste tekstile fund som er gjort i den nu undersøiske stenalderboplads i Tybrind Vig, tæt på Krengerup. Dette tekstil er lavet i løbbindingsteknikken Tybrindbindingen som er opkaldt efter fundstedet. Fundet er dateret til Ertebølletiden, jægerstenalderens afsluttende periode for ca. 6000 år siden.

Udstillingen vises i museets café, og her kan gæsterne få mulighed for selv at prøve kræfter med teknikken, idet man kan deltage i workshops på museet med en af udstillerne lørdagene 26. juni, 4. og 11. juli. Kl. 13 til 16, pris 100 kr. Tilmelding til workshop til katrine@ornstrup.dk senest torsdagen inden.

CV for de tre udstillere