Lisbeth Degn

3. maj – 15. juni: Strik med garner som tér sig.

Uddannelse og hverv
Merkonom i regnskab
Aftenskole/billedvævning
Skals Håndarbejdsskole billedvævsseminar
Medstifter af det nu nedlagte forlag FiberFeber
Medejer af forlaget www.pro-sit.dk
Afholder workshops og udvikler strikkedesigns fra min lille butik www.dragenkunst.dk

Lidt om mig
Lige så lang tid jeg kan huske tilbage, har jeg altid haft gang et håndarbejde eller håndværk af en eller anden tekstil karakter. Jeg har kort sagt altid været bidt af en ” gal tråd”. Det være sig enten i uld, plast, metal eller noget helt 7ende. Der er altid et eller andet, der optager mig, nye ting og materialer at udforske. Jeg var så heldig at rende ind i et par piger, der insisterede på, at jeg skulle være med til at lave/skrive en vævebog. Det blev startskuddet til vores nørdede tekstilforlag FiberFeber. Den ene af vores udgivelser er bogen Til Pyntens Pris, der har jeg deltaget for fuld skrue. Smykker, der var udført i tekstile teknikker og i lige de materialer jeg kunne lide at arbejde med. Dette blev og er jeg fuldstændigt grebet af og har arbejdet videre med det, siden bogen udkom. Jeg syntes, det er spændende at skabe mine smykker af materialer som ikke er guld og diamanter, men af ting man ikke lige umiddelbart forbinder med smykkekunst. FiberFeber blev nedlagt i 2012.
Har udstillet mange forskellige steder og har bl.a. været inviteret til at udstille i Barcelona på deres Tekstilmuseum et par gange samt deltaget i LAB 12.

Har mit eget lille foretagende, Dragen Kunsthåndværk. Jeg holder åbent hus et par gange om året og udstiller mine ting.

Jeg har også altid været glad for at strikke. Jeg har blandt andet lavet strikkedesigns til bl.a. Karen Noe og Sommerfuglen.

Har i en del år siddet i bestyrelsen for Midtsjællands Vævekreds. Herfra kender jeg Susanne Rishede og Paulette Adam. Vi 3 har sammen udgivet hæftet Strik med garner, som ter sig. Hæftet handler om at strikke med de overspundne garner.