Billedvæverier, 14. juli – 17. aug. 2014

Birgit Kjær Thomsen

Birgits Cykel Striber

Jeg er autodidakt billedvæver og har igennem mere end 20 år udtrykt mig kunstnerisk via mine vævede billeder.

Ideen med vævningen opstod, da jeg ved en tilfældighed fandt en gammel billedvæv på loftet. Det blev begyndelsen på en lang og spændende rejse ind i den tekstile verden.

Efter flere kurser og undervisning hos kendte billedvævere har jeg med tiden udviklet nye ideer og spændende teknikker, der har gjort det muligt, at give mine billeder nye udtryk.
Jeg har ingen begrænsninger i mit valg af motiver, som derfor spænder meget bredt.

Billederne, der er delvist PopArt-inspirerede, er ofte hentet fra dagligdagen. De rummer både vævningens stoflige karakter og træder tredimensionelt ud af rammen, så beskueren udfordres til at træde nærmere for at se, om det er maleri, foto eller plakatkunst.

Jeg er hele tiden på jagt efter nye motiver og udtryksformer, men er stadig genkendelig på min egen helt specielle måde, at væve på.

Med mine billeder har jeg forsøgt at puste nyt liv i en gammel tradition, ved at tage et typisk kvindeligt, traditionelt univers ind i billekunsten.

Igennem årene har jeg udstillet i kunstforeninger, firmaer, gallerier samt på censurerede udstillinger, hvor jeg har modtaget flere priser.

www.billedvæver.dk