Løbbinding 2018

Løbbinding er en gammel kurvebindingsteknik, hvor man syr en pølse, kaldet sjælen, ned i den underliggende sjæl. Der findes forskellige sy- eller bindeteknikker, som du på kurserne kan afprøve efter ønske. Det kan være godt at kende flere af teknikkerne, da man kan anvende dem sammen. For eksempel giver kanter i lukket løb en pæn og fast afslutning.

Den teknik der er mest kendt i Danmark er halmløbbinding i teknikken åbent løb. På kurset arbejder vi mest med de teknikker der hedder Tybrindbinding og lukket løb, da de teknikker passer godt til de mere tekstile materialer, vi vil arbejde med.

Kurser i løbbinding

lørdag d. 13. januar og søndag d.28. januar, begge dage kl. 9 – 15, i alt 12 timer.

lørdag d. 27. oktober og søndag d. 11. november, begge dage kl. 9 – 15, i alt 12 timer.

Sted: Cafeen på Hørvævsmuseet på Krengerup

Pris: 360 kr. som indbetales til: reg.nr. 6851 konto 1042092 – angiv venligst kurset Løbbinding.

Underviser: Katrine Ørnstrup – se www.bindegale.dk

Tilmelding: katrine@ornstrup.dk eller på telefon 20771321

Emner: Tasker, punge og bøtter i runde eller ovale former. Vi arbejder fortrinsvis i Tybrindbindingen med afslutninger og detaljer i lukket løb. Medbring eventuelt materialer du har lyst til at arbejde med.

Jeg medbringer: Hør, jute, sisal og papirgarn, andet efter ønske. Hvis du har særlige ønsker til materialer må du endelig kontakte mig, så jeg kan medbringe det du ønsker.

Medbring gerne:

  • Stramajnåle med og uden spids
  • En lille fladtang
  • En krumnål.
  • Saks

Det er muligt at købe kaffe, the og andre drikkevarer i cafeen, foruden kage og toast, men det er også ok at tage madpakke med.

Se mere på www.bindegale.dk