Nyheder

Tommerup – centrum for hørindustrien

Torsdag den 28. marts er der foredrag på Hørvævsmuseet med titlen:  ”Hørrens betydning for Tommerup i det 20. århundrede”.

I 50 år var Tommerup centrum for den fynske hørindustri med to virksomheder, henholdsvis Hørfabriken i Tommerup, som lå i stationsbyen og Tommerup Væveri, der havde adresse på Højeløkkevej i Tommerup by. De to fabrikker havde stor betydning for den danske tekstilindustri, ligesom de var arbejdsplads for mange lokale – i perioder med flere hundrede ansatte.

 

 

 

 

 

 

 

Der knytter sig en spændende – og til tider dramatisk – historie til de to virksomheder, hvor ikke mindst familien Reindel spillede en betydelig rolle. Det er Orla Andersen og Niels Jørgensen, der begge bor i Tommerup, som vil fortælle om de to fabrikker i op- og nedgangstider i perioden fra 1918 til 1969.

Aftenen om hørindustrien starter klokken 19 på Hørvævsmuseet, der ligger på Krengerup Gods. Det koster 60 kr. at deltage, dog er det gratis for medlemmer af Hørvævsmuseet.

Foredraget er det første af en række arrangementer, der i hele 2019 markerer, at det i år er 25 år siden Hørvævsmuseet startede. Se mere her