Nyheder

Markedsdag på Hørvævsmuseet

Søndag den 15. juli fra 10 til 16 er der mulighed for at gøre gode indkøb på Hørvævsmuseet. Her er der markedsdag hvor der sælges ud af sjove og sjældne ting fra gemmerne.

– Alle museer har vist et magasin med dubletter og ting, der ikke rigtig er plads til i udstillingerne. Det gælder også os på Hørvævsmuseet, fortæller Lis Brandt. Vi har ryddet op på loftet og i skabene og fundet en del sjove ting fra det gamle Tommerup Væveri og andet udstyr til bearbejdning af hør: Ruller, tomme og fyldte spoler, små og store koldruller, trendborde, hør-bryder og -hegler samt naturligvis væve og bøger om vævning.

– Desuden sælger vi nogle af de mange donationer, vi har fået gennem årene, f.eks. håndspundet hørgarn, heglet hør, ”guldtråd”, olmerdug, uld– og bomuldsgarn, hvide tekstiler, samt lagner, dynebetræk, flakoner og viskestykker fra ”Oldemors Linnedskab”.

Skodamuseet er åbent og deltager i markedet. Museumsbutikken holder udsalg, caféen er klar til servering og der er gratis adgang til Hørvævsmuseet i dagens anledning.