Nyheder

Vinder i julelotteriet

Ved julesalget 17.-18. november er vinderen trukket:

Gæsten med billet nummer 312 har vundet og kan hente præmien, der er vævet på Hørvævsmuseet, på kontoret – ring og aftal afhentning på telefon 64 72 28 85.

Julesalg 2018

Én af årets faste traditioner på Hørvævsmuseet er julesalget, hvor alle rum fyldes med et alsidigt udbud af husflid og håndværk af høj kvalitet. I år finder julesalget sted i weekenden 17.-18. november, så her er der mulighed for at gøre gode indkøb i de omkring 20 boder med f.eks. julepynt, garn, uldvarer, vævede og filtede ting, glaskunst, smykker, grønne kranse og meget andet.

Hørvævsmuseets egen butik har naturligvis også gode tilbud på museets eget damask, tekstiler i flotte farver fra Ekelund og linned fra oldemors tid. Desuden kan der i caféen købes lette frokostretter, kaffe, te og kage.

Hvis du har købt et af vores broderi-kit til knapper, kan du medbringe dit færdige broderi og få slået knappen i forbindelse med julesalget.

Julesalget er åbent fra 10-16, lørdag og søndag den 17. og 18. november. Der er gratis adgang, og indgangs-billetten gælder også som lodseddel, hvor præmien er en vævet ting fra museumsbutikken. Vi trækker lod søndag klokken 15.

Familien Schroll – foredrag 15. nov

300 år i landbrugets tjeneste

Torsdag den 15. november klokken 19 holder læge Henrik Schroll og proprietær Gustav Schroll foredrag på Hørvævsmuseet. Deres tiptipoldefar Henning Schroll grundlagde Høravlingsinstituttet ”Lykkenssæde” på Brahetrolleborg Gods i 1790-erne og lagde dermed grunden til kvalitetshøravlen i Danmark. Han blev samtidig også den første i rækken af en meget aktiv og fremsynet slægt af landmænd.

I begyndelsen var interessen samlet om hør, men familien Schroll har gennem årene vist, at de har fingeren på pulsen, f.eks. ved i 1930-erne og 40-erne at engagere sig i tobaksproduktion og efter murens fald ved etablering af et større landbrug i det gamle Østtyskland.

Foredraget på Hørvævsmuseet bringer tilhørerne rundt i de 300 års familiehistorie, bl.a. med film om tobaksproduktionen. Det koster 60 kr. at deltage, dog har medlemmer af Hørvævsmuseet gratis adgang.

Familien Schrolls historie i Danmark strækker sig tilbage til midten af 1700-tallet hvor Johan Georg Schroll indvandrede fra Tyskland. Sønnen Henning blev med støtte fra regeringen sendt til udlandet for at lære om avl og forarbejdning af hør. Han var borte i 11 år, kom tilbage 1790 og opnåede straks af regeringen et pengetilskud for at kunne aflægge en prøve på sin duelighed i den hollandske måde at behandle hørren på.

Henning Schroll bestod prøven og fik derpå et rentefrit lån på 6000 rigsdaler til indkøb af en gård og anlæg af et institut til fremme af hørrens dyrkning og behandling.  I 1793 købte og sammenlagde han to arvefæstegårde i Hillerslev Sogn på Brahetrolleborgs gods, de gamle bygninger blev nedrevet, og en ny udflyttergård, Lykkenssæde, opførtes, på hvilken “Høravlingsinstituttet” året efter oprettedes.

Lykkenssæde

Under Schrolls dygtige ledelse udfoldede der sig nu her en ret betydelig virksomhed. Fra hele landet kom unge bønderkarle til Lykkenssæde, hvor de som regel opholdt sig 4-5 år – til gengæld slap de for militærtjeneste. Efter uddannelsen modtog de som udlærte Hørberedere 100 rigsdaler af regeringen til hjælp til anskaffelse af sædefrø og redskaber og en præmie af 20-30 rigsdaler årlig, mod at de fortsatte hørberedelsen efter instituttets metode på mindst 1 tønde land. I årene 1799-1840 uddannede instituttet 120 lærlinge.

Der skættes og hegles på Hørvævsmuseet

I disse dage er der fuldt hus på Hørvævsmuseet, som inviterer indenfor til kreative aktiviteter. De besøgende kan vælge mellem en række værksteder med f.eks. broderi og slåning af knapper, vævning, filtning og forarbejdning af hør. For de mindste børn er der mulighed for blandt andet at prøve at flette fine snore med slyngstokke eller ved at slentre.

Værkstederne er åbne fra 13-16 hver dag i efterårsferien til og med søndag den 21. oktober.

Se hele programmet her: Trådene fortæller, efterårsferie 2018

Efterårsferie for hele familien

“Trådene fortæller” er overskriften for efterårsferien på Hørvævsmuseet. Her inviteres børn og voksne til at prøve nogle af de gamle håndværk under kyndig vejledning af museets frivillige. F.eks. vævning på rammevæv, båndvævning, slåning af knapper, filtning og forarbejdning af hør til f.eks. en dukke. Der er et særligt værksted med aktiviteter for de mindste børn.

Desuden er der udstillinger med vævninger af Bodil Bülow, Hørvævsmuseets Aftenskole og Lisbeth Dams brudekjole, vævet af hør. Rundvisning på museet hver dag klokken 15 – og i caféen kan der bl.a. købes kaffe og æblekage.

Vi har åbent alle dage 13.-21. oktober, klokken 13-17 (værkstederne lukker klokken 16).

Se hele programmet her: Trådene fortæller, efterårsferie 2018

 

Et vikingeskib bliver til

Den 9. oktober klokken 19 kan du høre historien om hvordan Ladbydragen, en kopi af et vikingeskib, blev til ved brugen af de gamle håndværk. Næsten alt på skibet er udført ved håndkraft af frivillige bådebyggere under kyndig vejledning af en faguddannet bådebygger. Selve skibet er lavet af egetræ, hentet i lokale skove. Den øverste bordgang er af ask. Mast og årer af nåletræ og sejlet er lavet af hørdug.

Foredraget om Ladbydragen er med Niels Ernstsen, der er tidligere skoleleder og siden 2011 frivillig ved skibsbygningen. Entré 60 kr., gratis for museets medlemmer

Syskole og fortælling om Ladbytapetet

Lørdag d. 6. oktober kl. 10 – 16 kan man lære at brodere Bayeuxsting med inspiration fra Ladbytapetet og høre om tilblivelsen af tapetet . Broderidelen starter kl. 10 og fortællingen kl. 14.

Ladbytapetet er et 6,50 meter langt broderi, som handler om Ladbyskibet. Inspireret af Bayeuxtapetet er det broderet på hør med plantefarvet uld.

På syskolen kan du prøve kræfter med Ladbytapetets sting og gå i brodøsernes fodspor. Sykittet indeholder to stykker fortegnet stof med et motiv fra Ladbytapetet, broderivejledning, tegning og foto af motivet, lille tapetfolder, garn mm. Vi arbejder med samme materialer som på Bayeuxtapetet. Det færdige broderi kan fx monteres til et bogmærke. Medbring gerne en broderinål og en lille syramme, kan også lånes.

Der er begrænset plads på syskolen: max 15 deltagere.

Tilmelding til Hørvævsmuseet senest d. 1. oktober på tilmeld@hørvævsmuseet.dk

Ved fortællingen om tapetet kan alle deltage, det kræver ingen tilmelding.

Pris: Sædvanlig entre 60 kr, gratis for medlemmer. Sykittet koster 100 kr.

Udstillingskatalog og postkort fra Ladbytapetet kan købes på kurset.

Vil du vide mere, spørg Inge på mail ingesvensmark@gmail.com

Man skal smede mens jernet er varmt

Den 26. september klokken 19 kommer Poul Svendsen for at fortælle om smedehåndværket. At bearbejde jern i glødende tilstand til redskaber, husgeråd, våben og pynt blev udviklet gennem nogle århundreder og ændrede faktisk først karakter, da elektricitet og svejseværk kom ind i smedjen. Et håndværk med så lang en tradition er naturligvis forbundet med mange myter og historier. Smeden var på mange måder en mystisk og magisk person, man måtte besidde særlige egenskaber, når man kunne betvinge et så hårdt og genstridigt materiale som jern.

”Man skal smede, mens jernet er varmt” – lyder et af de mange mundhæld, der er knyttet til smedefaget. – Men hvad sker der så, hvis man smeder på jernet, når det ikke er varmt?

Det og meget andet vil man få en forklaring på onsdag den 26. september kl. 19 på Hørvævsmuseet.

Knapslåningsaften 18. sep. 2018

Tirsdag d. 18. september kl. 19.00 holder vi knapslåningsaften på Hørvævsmuseet.

Vi starter med at brodere stoffet og derefter laver vi flotte slåede knapper. Du er velkommen til at medbringe stof der er klar til at blive slået til knapper.

Du kan eventuelt købe et knapslåningskit, med broderistof, garn og udvalgte mønstre.

Vi har 2 størrelser til de slåede knapper: 18 mm og 28 mm.

Det koster almindelig entre at deltage, dvs. 60 kr og gratis for medlemmer af Hørvævsmuseet.  Museet giver kaffe og småkager.

Desuden koster det 4 kr pr færdig knap og overskuddet går til udvidelse af Krengerup Hørvævsmuseums undervisningslokaler.

Instruktør: Katrine Ørnstrup

Rokketræf 15. sep. 2018

Hørvævsmuseet inviterer spindere fra nær og fjern til at møde op på museet med deres rokke og en kurv spindefibre lørdag den 15. september fra klokken 10 til kl 16.

Formålet er at både begyndere og øvede spindere kan nyde fællesskabet og udveksle erfaringer med hinanden. Der vil således blive rig mulighed for at få råd og vejledning fra de andre om spinding.

Program:

  • Kl. 10: ankomst – der bydes på en bolle og en kop kaffe/te
  • Kl. 10.30: Rokkene sættes i gang
  • Kl. 12: frokost (medbragt mad eller køb af toast eller tærter i caféen)
  • Kl. 13: Der spindes og udveksles erfaringer
  • Kl. 16: Farvel og på gensyn

Arrangementet koster kr. 60,- inkl. formiddagskaffe med brød.

Tilmelding til tilmeld@hørvævsmuseet.dk  (senest den 11. september).

Aviser og hør i smuk forening

Birgitte Fløe udstiller på Hørvævsmuseet frem til den 30. september

Gamle aviser kan bruges til mange ting, men det er de færreste, der som Birgitte Fløe formår at omdanne avispapir til smukke kunstværker.

Gennem teknik og præcision forvandler hun bemalet, foldet avispapir og hør til stramt komponerede vævede baner. Roden ligger i den nordiske tekstilkunst, men værkerne giver associationer til både japansk og afrikansk kultur.

En række af Birgitte Fløes værker er udstillet i caféen på Hørvævsmuseet fra 28. august til 30. september, hvor der er åbent lørdage og søndage fra klokken 13 til 17.

Workshop med Annette Holdensen

Søndag den 26. august klokken 14-16 afholder Hørvævsmuseet en workshop med den kendte fynske væver, pilefletter mm. Annette Holdensen. Her kan du lære at sy bolde med farverige mønstre.

Samtidig er der mulighed for se udstikllingen “Kviste og Korssting” af Annette Holdensen og Jette Mellgren, Tine Billes udstilling “Raku og pil” samt naturligvis at besøge Hørvævsmuseets permanente udstilling.  Det koster almindelig entré til museet, dvs. 60 kr. for voksne, at deltage i workshoppen med Annette Holdensen

Knipledag på Hørvævsmuseet

Lørdag den 25. august afholdes den årlige knipledag af foreningen “Knipling i Danmark” I den anledning vil Else og Lennart Jensen være på Hørvævsmuseet for at vise og forklare om kniplinger. Museet er åbent fra klokken 13-17.

Alsidig kunstner med lyst til at lege

Tine Bille udstiller frem til 26. august i caféen på Hørvævsmuseet. Hun er en multikunstner med adskillige talenter

-Jeg lærte at væve, da jeg var en stor pige, og jeg plantefarver, strikker, arbejder med filt, knipler og syr. Så har jeg arbejdet en hel del i ben og horn, har smedet lidt, arbejdet i birkebark og været på et enkelt drejekursus, fortæller Tine.

-Kort sagt, så bliver jeg aldrig træt af at lege og lære nye ting, men det gør jo, at tiden ind imellem er lidt kort, og på den her måde bliver jeg i hvert fald aldrig verdensmester i noget som helst, men mindre kan jo også gøre det.

Udstillingen på Hørvævsmuseet har fokus på raku, som er en speciel japansk metode til brænding af ler. Tine Bille kombinerer raku med flettet pil og skaber dermed helt nye udtryk i form af for eksempel skåle og fuglefoderhuse.

Tine Billes raku-univers kan opleves på Hørvævsmuseet frem til og med 26. august. Der er åbent alle dage undtagen mandag fra 13-17.

 

Kviste og korssting – ny udstilling på museet

Det er værker af to velkendte fynske kunstnere, som fra 17. juli til 30. september kan opleves på Hørvævsmuseet. Tekstilkunstneren Annette Holdensen og Jette Mellgren, der efter eget udsagn fletter i alt, der kan bøjes, er gået sammen om en fælles udstilling med titlen ”Kviste og korssting”.

Som en naturlig del af den gamle husmoderkultur havde enhver bonde- og borgerfamilie en skat af linned med monogrammer, som de med stolthed viste frem. Anette Holdensen har ofte arbejdet tekstilt ud fra landbokulturen, og hun går her i dialog med den gamle linnedskat i mere frie broderier ved at anvende andre materialer, men de samme sting som dem, vi kender fra det danske almuebroderi.

Jette Mellgren tager afsæt i flettehåndværket og fabulerer videre på formatet med stykker gjort af naturens materialer og med en fascination af især den afrikanske kultur. Hun fletter grene sammen i overraskende mønstre, tilfører overfladen print og broderi. Billeder, der refererer tilbage til en fælles bondekultur, krumveje og behersket ornamentik.

Udstillingen åbner tirsdag den 17. juli og kan ses på Hørvævsmuseet frem til 30. september. I juli og august hver dag (undtagen mandag) og i september i weekenderne fra 13 til 17.

Markedsdag på Hørvævsmuseet

Søndag den 15. juli fra 10 til 16 er der mulighed for at gøre gode indkøb på Hørvævsmuseet. Her er der markedsdag hvor der sælges ud af sjove og sjældne ting fra gemmerne.

– Alle museer har vist et magasin med dubletter og ting, der ikke rigtig er plads til i udstillingerne. Det gælder også os på Hørvævsmuseet, fortæller Lis Brandt. Vi har ryddet op på loftet og i skabene og fundet en del sjove ting fra det gamle Tommerup Væveri og andet udstyr til bearbejdning af hør: Ruller, tomme og fyldte spoler, små og store koldruller, trendborde, hør-bryder og -hegler samt naturligvis væve og bøger om vævning.

– Desuden sælger vi nogle af de mange donationer, vi har fået gennem årene, f.eks. håndspundet hørgarn, heglet hør, ”guldtråd”, olmerdug, uld– og bomuldsgarn, hvide tekstiler, samt lagner, dynebetræk, flakoner og viskestykker fra ”Oldemors Linnedskab”.

Skodamuseet er åbent og deltager i markedet. Museumsbutikken holder udsalg, caféen er klar til servering og der er gratis adgang til Hørvævsmuseet i dagens anledning.

Maler med forkærlighed for høns – og træmand med sans for detaljen

Det er de to fynboer, Alice Tagge Olesen fra Middelfart og Otto Jørgensen fra Tommerup, som fra den 19. juni udstiller henholdsvis malerier og drejede ting i træ i caféen på Hørvævsmuseet.

Glæden ved at male

-Jeg er autodidakt maler, fortæller Alice Tagge Olesen, og jeg har malet og tegnet siden jeg var 8 år. Mine motiver er alt lige fra abstrakte til portrætter, dyr, landskaber og blomster, men med en lille forkærlighed for høns og huse. Jeg er rigtig glad for at male og har tidligere prøvet med olie og akvarel, men maler nu næsten udelukkende med akryl.

Alice Tagge Olesen har udstillet mange steder på Fyn. Blandt andet i den gamle badmintonhal i Plums Gård i Assens , Gjiersings Realskole Odense, Assens Bibliotek, Lægehuset, Home i Assens, Lokalavisen, Kunst i Assens, Centrovice i Vissenbjerg og i ”Det røde Pakhus” på Assens havn.

Samarbejde med træ

-For mig er det spændende at lave ting, der på en gang er både funktionelle og smukke, siger Otto Jørgensen. Det kræver forskellige teknikker og arbejdsmetoder at få det ønskede udtryk frem, for eksempel kan man dreje, kløve, snitte, bore og slibe.  Vil man udnytte træets egenskaber, må man samarbejde med det. Man må respektere dets begrænsninger og lade sig inspirere af dets muligheder.

Træ gemmer på mange smukke farver og mønstre. Man kan ikke umiddelbart se dem, men ved passende opskæring, tørring og forarbejdning bliver de synlige. Hver træart har sine fysiske egenskaber. De er lette, tunge, bløde, hårde, stive og smidige. De kan derfor udnyttes til forskellige formål.

Udstillingen må gerne berøres

Tirsdag den 5. juni er der mulighed for at få et nærmere indblik i hvordan blinde og svagsynede formår at fremstille smukke vævninger. 

Hørvævsmuseet viser for tiden udstillingen Vores vævninger fra Instituttet for Blinde og Svagsynede, IBOS. Det er en taktil tekstiludstilling, dvs. de udstillede genstande meget gerne må berøres.

Faglig leder Berthe Forchhammer og udstillingsdesigner Tove Papp-Lindkvist kommer til Hørvævsmuseet for at fortælle om idé og udvikling af udstillingen samt for at vise rundt og præsentere filmen “Hænder bliver øjne”.

– Tankerne bag udstillingen, er at visualisere en proces, og gøre den tilgængelig for både seende og blinde, samt at sprede kendskabet til hvordan man kan kompensere for en mistet sans, fortæller Berthe Forchammer.

– Vi ønsker at belyse processen bag de enkelte tekstiler, og fokusere på de blinde og svagsynedes individuelle metoder og hjælpemidler, som de bruger for at kunne udføre håndværket. De udstillede tekstiler er vævet af seks blinde og svagsynede fra væveværkstedet på Institut for Blinde og Svagsynede.

Foredraget med rundvisning foregår tirsdag den 5. juni klokken 14 til 16 og udstillingen kan ses på Hørvævsmuseet frem til den 15. juli.

Nu åbner Hørvævsmuseet

Et af de sikre tegn på forår er at Hørvævsmuseet på Krengerup Gods slår dørene om til en ny sæson. Det sker lørdag den 5. maj klokken 13, og der lægges ud med to udstillinger om vævning.

Vævninger udført af blinde og svagsynede

I museets udstillingsområde viser Væveskolen på Institut for Blinde og Svagsynede ”Vores vævninger”. Denne væveskole har en lang tradition og har gennem tiderne været ledet af f.eks. Paulli Andersen og Malene Riemann. Værkstedet arbejder hovedsagelig med brugstekstiler såsom viskestykker, karklude, plaider, tasker og puder. Af og til bliver det også til dekorative tekstiler til væg

Udstillingen, der vises frem til 15. juli, omfatter udelukkende produkter fremstillet af dygtige blinde og svagsynede elever og har fokus på tekstiler vævet med hørgarner.

Et vævet slag til dronningen

Fra 5. maj til 17. juni er der i museets café udstillingen ”Håndvævede tekstiler” med væveren Petrea Jürgensen. Hun bor i nærheden af Lemvig og væver blandt andet duge, viskestykker, slag og sjaler i deflected dobbeltvæv – samt puder.

Petrea Jürgensen har udstillet på en række censurerede tekstiludstillinger: Kirsten Kjær Museum, Bruuns Galleri, Tekstilforum, Ryssensten og Fussingø. Da Dronning Margrethe besøgte Lemvig Kommune i 2014, fik hun som gave et slag, der er vævet af Petrea.

En fabrik i live

I den faste udstilling på Hørvævsmuseet væves der på 100 år gamle maskinvæve. De stammer alle fra det nedlagte Tommerup Væveri og er et stykke dansk industrihistorie, som bliver gjort levende af et stort antal frivillige. Her fremstilles damaskduge, servietter, olmerdug, viskestykker og meget andet efter de gamle mønstre.

Hørrens dyrkning og bearbejdning fra plante til vævetråd er selvfølgelig også en del af udstillingen, og der fortælles om vævningens historie, som er illustreret med den store samling af væve fra oldtid til computerstyring.

Alle besøgende får tilbudt en rundvisning på museet, hvor der også er en righoldig museumsbutik med egne og andres produkter og en café, hvor frokost eller kaffe kan nydes.

I maj er museet åbent i weekender og helligdage fra klokken 13-17, I sommerperioden er der åbent alle dage 13-17, undtagen mandag. Entréen er 60 kr. for voksne og børn kommer gratis ind.

Strikkefinesser fra Estland

Strik fra Estland er kendt for sine mange fine, smukke detaljer og finesser. Den 25. april er der mulighed for at lære nogle af teknikkerne ved en workshop på Hørvævsmuseet. Læs mere her

 

En ulden dag på museet

Lørdag den 7. april er der mulighed for at arbejde med uld og strikning på Hørvævsmuseet. Her kommer Dorthe Mortensen og Pia Orup Larsen fra Askgård på Nordfyn for at fortælle om deres arbejde med uld fra Wensleydale får, om deres modeller bl.a. til sjaler med teknikken vendestrik og om farvning af flerfarvede garner. Læs mere om uld-dagen her

 

Væveren fra Wedellsborg

Torsdag den 15. marts klokken 19 er der foredrag på Hørvævsmuseet. Det handler om Lars Clausen, der levede fra 1841 til 1893 og var væver på Wedellsborg gods. Han vævede de fineste damaskduge og billeder – og desuden var han digter. Læs mere her

Slå en knap eller to på Hørvævsmuseet

Kunne du tænke dig fremstille knapper med dit helt personlig præg? Så er chancen der nu på Hørvævsmuseet, hvor der er kursus i denne særlige form for husflid.

Kurset finder sted på Hørvævsmuseet mandag den 26. februar kl. 19.00. Museet sørger for materialer, men medbring også gerne hvad du selv har af stofrester, broderigarn og nåle. Tilmelding er ikke nødvendig.

Sidste efterår købte Hørvævsmuseet en knapslåningsmaskine, som havde premiere i efterårsferien, hvor man kunne lave et lille broderi og få slået en knap af det. Dengang var der især mange børn, der fik lavet sig en fin broderet knap.

Nu skal knapslåningsmaskinen i gang igen og vi inviterer alle, der har lyst til at prøve kræfter med sådan et lille broderi. Katrine Ørnstrup forklarer hvordan men gør, og vi starter med at brodere på stof, som derefter bliver lavet til flotte slåede knapper.

Vi kan lave 2 størrelser slåede knapper – 18 mm og 28 mm, så der er mange anvendelsesmuligheder som for eksempel: Beklædning, puder, hynder, hårelastikker, armbånd, brocher…

Det koster 60 kr. at deltage (dog et det gratis for medlemmer af Hørvævsmuseet) + 4 kr. pr færdig knap.

Giv din støtte til vores projekt

Hørvævsmuseet har netop sendt en ansøgning til fonden Realdanias kampagne “Underværker”, som støtter mange forskellige projekter rundt omkring. Vi søger penge til vores længe nærede ønske om at indrette loftet over museet til permanent undervisningslokale.

 

For at få støtte fra Underværker skal projekterne – ud over at komme igennem nåleøjet hos bedømmelsesudvalget – også samle støtter fra mindst 200 personer, der synes godt om ideen. Vi håber du har lyst til at give os denne støtte. Det sker på følgende måde:

Klik på dette link til vores projekt på Underværkers hjemmeside: https://www.undervaerker.dk/projekter/2018/fremtidenshrvvsmuseum

Her kan du læse om projektet og også se en lille film:

Hvis du vil støtte os, klikker du på “Støt projektet” i højre side af skærmbilledet.

Hjælp os med at bringe denne opfordring videre: fortæl din familie, dine venner og dine naboer om det, del vores Facebook-opslag…

På forhånd tak for hjælpen

Brochure 2018 er klar

Sæson 2018 på Hørvævsmuseet begynder 5. maj, men allerede nu er årets program lagt fast. Der er planlagt i alt 7 meget varierende udstillinger med værker af blandt andre Institut for Blinde og Svagsynede; Jette Mellgren og Annette Holdensen samt mange flere.

Alle besøgende får en guidet rundvisning i museets permanente udstilling af vævningens historie, forarbejdning af hør og de gamle maskinvæve fra Tommerup Væveri, og som sædvanlig er caféen klar med tilbud om frokost, kaffe, te og kage.

Se hele programmet her

Hørvævsmuseets generalforsamling 2018

Den årlige generalforsamling for Hørvævsmuseet nærmer sig. Den finder altid sted første lørdag i marts – i år altså lørdag den 3. marts kl 10.

Hørvævsmuseets Aftenskole holder samtidigt generalforsamling. Der er adgang til generalforsamling for medlemmer af foreningen “Hørvævsmuseets på Krengerup” og for kursister på aftenskolens kurser. De to typer deltagere har stemmeret til de punkter der er relevante for de to foreninger.

I forbindelse med generalforsamlingen vil Lis Brandt fortælle om sit Hørdyrkningseksperiment. Lis har dyrket hør i sin have og har efterbehandlet hørren på forskellige måder.

Medlemmer vil modtage en indkaldelse med dagsorden 14 dage før generalforsamlingen som vedtægterne foreskriver. Indkaldelsen vil også kunne findes på siden for medlemmer under menupunktet Internt.