Hvis du har lyst at være med i vores fællesskab, er du velkommen til at komme og besøge os en mandag eller onsdag formiddag på museet og se, om det er noget for dig. Du kan også sende os en mail til kontakt@hørvævsmuseet.dk eller ringe på museet 64 72 28 85 en formiddag i kontortiden, så vi kan aftale nærmere.
Her er beskrivelse af nogle af de arbejdsområder som vi frivillige tager os af.
Mandag – onsdags-holdet
Vi mødes ca. 8.15-8.30 og fordeler os så til produktion, vedligeholdelse eller rengøring i maskinhallen, systuen, cafeen, butikken, kontoret.
En hyggelig snak og kaffe kl. 10, arbejde igen og så går vi hjem kl. 12.
Rundvisning
Vi fortæller om museet, hør, Tommerup Væveri, maskinvævene, pudsestuen, butikken og håndvævene for vores gæster.
På det månedlige planlægningsmøde aftales hvem der er rundvisere til tilmeldte grupper og i åbningstiden om sommeren. En rundvisning varer ca. 1 time.
Caféen
Vi sælger kaffe, the, kager, tærter, sodavand og is og butikkens varer.
På det månedlige planlægningsmøde aftales hvem der passer cafe og butik ved gruppebesøg og i åbningstiden.
Butikken
Vi sørger for at der er varer i butikken: museets egne varer i hør, forskelligt fra Ekelund, Klässbols og Estland, overskud fra Oldemors Linnedskab og forskellige gaveartikler, beskrive og prissætte varerne, lægge varerne frem og i det hele taget indrette butikken. Vi arbejder tæt sammen med pudsestuen, souvenirgruppen og maskinhallen.
Maskinhallen
Vi væver viskestykker, duge og andet. Reparerer, når der er en knækket tråd eller andet driftstop. Normalt er vi to om en væv.
Andre reparerer hulkort, laver kæde/trend eller arbejder med at holde de gamle væve i gang.
Hør
Vi sørger for at der er hør til demonstration ved rundvisningerne og vejleder om hørberedning.
Pudsestuen/systuen
Vi tjekker om det vævede stof er uden fejl, sømmer, syr viskestykker, duge, spegepølseposer, vinder garn og ordner andet til butikken.
Værkstedet
Vi har ofte noget der skal repareres eller skilles ad på maskinvævene. Når dele er slidt finder eller laver vi nyt. Værktøjssamlingen vokser. Søjleboremaskinen og drejebænken er en god hjælp. Når kræfterne ikke slår til bruger vi presseren. Træværksted mangler vi endnu.
Skoletjenesten
Vi inviterer oktober til december skoleklasser til at komme på besøg en skoledag og væve på rammevæve. Vi gør væve klar med trend, hjælper eleverne med vævningen, nogle syr det vævede til puder, tasker, huer …. Til slut gør vi klar til næste besøg. Vi ser mange glade og stolte børn.
Håndvævene
Vi har en flok meget forskellige håndvæve i udstillingen. De passes så de kan fungere og der er forskelligt stof på vævene at præsentere.
Kontoret
Ud over alt det som vores ansatte kontormedhjælper laver, skal der bruges hjælp til regnskab, EDB, registrering, brochurer, plakater, annoncer og PR.
Udstillingerne
Vi laver en årlig temaudstilling, skiftende korte udstillinger i caféen og evt. vandreudstillinger. Vi besøger andre udstillinger for at få idéer nogle år frem.
Ud af huset
Vi skal sørge for PR på hjemmesiden, i pressen og på sociale medier, for plakater, flyers og brochurer, samt for at stille op i fx Assens, Årup og Glamsbjerg når der sker noget.
Derudover er der en del specielle opgaver som udføres af en eller nogle få personer: kasserer og revisorer tager sig af regnskabet, andre sørger for registrering og opbevaring af museumsgenstande, oversætter til engelsk og tysk …