Plantefarvning 2019


Farv blåt med indigo- og vaidpigment
Fredag den 14. juni kl. 18-20
Lørdag den 15. juni kl. 9-16
Søndag den 16. juni kl. 9-15

Bemærk: kurset den 14.-16. juni er desværre helt optaget.

På dette kursus får du mulighed får prøve at farve blåt på helt traditionel vis sådan som det har været gjort i århundredevis af år, nemlig i en farvekype, der laves med urin, såkaldt potteblå. På kurset vil vi også blåfarve i farvekyper, hvor der i stedet for urin anvendes kalk og overmodne frugter. Der anvendes ingen former for kemikalier i de to typer kyper.

Du får på kurset grundig indføring i hvordan kyperne laves, anvendes og holdes i live. Vi vil på kurset farve en række prøver og undervejs også arbejde lidt med shiboriteknikken. Der bliver også mulighed for at farve mindre portion af eget medbragte materiale. De to kyper egne sig begge til både uld, hør, silke og bomuld.

Plantefarvning af stof
Fredag den 28. juni kl. 18-20
Lørdag den 29. juni kl. 9-16
Søndag den 30. juni kl. 9-15

 På dette kursus vil vi arbejde med nogle af det metoder vi kan anvende til plantefarvning af stof, hvad enten det er animalske eller vegetabilske, fibre der er tale om. Vi vil arbejde med forskellige miljøvenlige bejdsningsmetoder og vil på kurset blandt farve med farvetidsel (”Safflower”), skønhedsøje (Coreopsis), chocenille og krap.

Sted: Hørvævsmuseet på Krengerup

Underviser: Anne Marie Nielsen, annemarie0404@hotmail.com

Pris: 1000 kr. for begge weekender. Hvis man kun kan være med én af weekenderne, er prisen 700 kroner.

Betaling: Reg.nr. 6851 konto 1042092 – angiv venligst kurset Plantefarvning

materialeudgifter: Der bliver materialeudgifter på ca. 250 kr til hver af de to kurser. Et par uger før kursusstart modtager deltagerne en mail med den endelige materialepris samt nærmere info i øvrigt.

Oplysninger og tilmelding: Bent Bille, tlf. 21483218, e-mail: bille.glamsbjerg@gmail.com

Anne Marie Nielsen er tekstillærer og cand. pæd. i materiel kultur. Hun har en alsidig uddannelse inden for det tekstile område og har blandt andet deltaget i nogle af den franske plantefarver Michel Garcias masterclass’er i Skotland. Anne Marie har undervist på en lang række farvekurser i ind- og udland, blandt andet på aktivitetshuset i Flensborg, på Raulands Akademiet i Norge og på North House Folk School i Minnesota.