Plantefarvning


Farv blåt med indigo- og vaidpigment

Fredag den 19. juni kl. 18-20
Lørdag den 20. juni kl. 9-16
Søndag den 21. juni kl. 9-15

På dette kursus i plantefarvning af først og fremmest garn får du mulighed får prøve at farve blåt på helt traditionel vis sådan som det har været gjort i århundredevis af år, nemlig i en farvekype, der laves med urin, såkaldt potteblå. På kurset vil vi også blåfarve i farvekyper, hvor der i stedet for urin anvendes kalk og overmodne frugter. Der anvendes ingen former for kemikalier i de to typer kyper.

Du får på kurset grundig indføring i hvordan kyperne laves, anvendes og holdes i live. Vi vil på kurset farve en række prøver og undervejs også arbejde lidt med shiboriteknikken. Der bliver også mulighed for at farve mindre portion af eget medbragte materiale. De to kyper egne sig begge til både uld, hør, silke og bomuld.

Sted: Hørvævsmuseet på Krengerup

Underviser: Anne Marie Nielsen, annemarie0404@hotmail.com

Pris: 700 kr.

Betaling: Reg.nr. 6851 konto 1042092 – angiv venligst kurset Plantefarvning

Materialeudgifter: Der bliver materialeudgifter på ca. 250 kr til hver af de to kurser. Et par uger før kursusstart modtager deltagerne en mail med den endelige materialepris samt nærmere info i øvrigt.

Oplysninger og tilmelding: Bent Bille, tlf. 21483218, e-mail: bille.glamsbjerg@gmail.com

Anne Marie Nielsen er tekstillærer og cand. pæd. i materiel kultur. Hun har en alsidig uddannelse inden for det tekstile område og har blandt andet deltaget i nogle af den franske plantefarver Michel Garcias masterclass’er i Skotland. Anne Marie har undervist på en lang række farvekurser i ind- og udland, blandt andet på aktivitetshuset i Flensborg, på Raulands Akademiet i Norge og på North House Folk School i Minnesota.